10 μικρές σκέψεις για την Ευτυχία.

Αγαπητέ αναγνώστη/Αγαπητή αναγνώστρια,

  1. Η Ευτυχία είναι στιγμές. Εκείνες οι στιγμές που νιώθεις ικανοποιημένος και ψυχικά γεμάτος από τις ίδιες σου τις επιλογές, είτε αυτές περιλαμβάνουν ανθρώπους είτε καταστάσεις.
  2. Η Ευτυχία είναι υποκειμενική. Ευτυχία για τον κάθε άνθρωπο μπορεί να είναι κάτι τελείως διαφορετικό από αυτό που σκέφτεσαι εσύ.
  3. Η Ευτυχία είναι μεταβλητή. Δεν παραμένει σταθερή. Αλλάζεις εσύ, αλλάζει και η Ευτυχία σου.
  4. Η Αγάπη δεν φέρνει απαραίτητα την Ευτυχία. Αυτό που μπορεί να κάνει τον έναν ευτυχισμένο, μπορεί να κάνει τον άλλον όχι απαραίτητα δυστυχισμένο, αλλά αδιάφορο, δηλαδή η ευτυχία του ενός δεν συμπίπτει συνήθως με την Ευτυχία του άλλου. Γιατί δεν καλύπτονται οι ανάγκες τους έτσι ώστε να νιώθουν πληρότητα μαζί. Γι’ αυτό και πολλοί άνθρωποι ενώ αγαπιούνται, δεν μπορούν να είναι ευτυχισμένοι μαζί.
  5. Για να υπάρξει Ευτυχία, πρέπει να υπάρξει και Ελευθερία. Σε κάθε ανθρώπινη σχέση, εάν προσπαθεί κάποιος να σε περιορίσει, παύεις να νιώθεις ευτυχισμένος.
  6. Την Ευτυχία σου, την δημιουργείς, την φτιάχνεις. Οι επιλογές σου σε οδηγούν είτε στην Ευτυχία σου, είτε στην μη Ευτυχία σου. Εάν υπάρχουν συχνά στιγμές που δεν νιώθεις ευτυχισμένος, τότε κάτι κάνεις λάθος. Κι αυτό το λάθος είναι που καλείσαι να ψάξεις όσο χρονών κι εάν είσαι, ώστε να βρεις αυτό που πραγματικά σε κάνει ευτυχισμένο. Το οφείλεις στον εαυτό σου. Όσο αρνείσαι πεισματικά την ιδέα πως κάνεις κάποιο λάθος, τόσο περισσότερο απομακρύνεσαι από την Ευτυχία σου και ταλαιπωρείσαι.
  7. Η πραγματική Ευτυχία έρχεται όταν τα έχεις εσύ καλά με τον εαυτό σου έχοντας βρει τα δικά σου πατήματα. Εάν περιμένεις κάποιον άλλον άνθρωπο να σε κάνει ευτυχισμένο, τότε θα υποφέρεις. Οι άλλοι είναι συνοδοιπόροι στην δική σου Ευτυχία. Όχι η αιτία αυτής.
  8. Δεν υπάρχει κανένας, μα κανένας που να σε εμποδίζει από την δική σου Ευτυχία. Είναι μεγάλο λάθος να πιστεύεις πως κάποιος άλλος εμποδίζει την Ευτυχία σου. Εσύ τον αφήνεις. Εάν υπάρχει κάποιος άνθρωπος στην ζωή σου που σε θλίβει περισσότερες φορές από αυτές που σε κάνει να γελάς, τότε εσύ δεν πιστεύεις πως αξίζεις να είσαι χαρούμενος. Εάν θεωρείς πως κάποιος άλλος φταίει, τότε είναι καιρός αυτόν τον άλλον να τον αφήσεις πίσω σου για να βρεις την Ευτυχία σου. Εάν κάποιος σου δημιουργεί περισσότερα προβλήματα από αυτά που έχεις εσύ με τον εαυτό σου, τότε αυτό είναι κόκκινος συναγερμός για να φύγεις μακριά, όσο και να τον αγαπάς.
  9. Όσο επιμένεις να αλλάξεις κάποιον, τόσο απομακρύνεσαι από την δική σου Ευτυχία. Θυμήσου πως ότι και να κάνεις, δεν θα καταφέρεις να αλλάξεις κανέναν εάν δεν θέλει από μόνος του να αλλάξει.
  10. Το μόνο που μπορείς να κάνεις με την Eυτυχία είναι να την μοιράζεις και να την μοιράζεσαι.

Πιστεύω πως όλα τα συμβάντα της ζωής μας, είναι μια συμπαντική συνωμοσία. Εννοώ πως το κάθε τι που συμβαίνει στην ζωή μας, γίνεται με σκοπό να βρούμε την δική μας Ευτυχία. Οι καταστάσεις που μας συμβαίνουν καθώς και άνθρωποι που μπαίνουν στην ζωή μας, αποτελούν δείκτες, άλλοτε αρνητικούς και άλλοτε θετικούς για να μπορέσουμε να βρούμε την Ευτυχία που αναζητάμε. Αρκεί να είσαι σε θέση να καταλάβεις ποιοι σε οδηγούν σε Αυτήν και ποιοι σε αποτρέπουν από Αυτήν. Αυτό που μας μπλέκει συχνά, είναι το συναίσθημα, η αγάπη για κάποιον άλλον και η έλλειψη αγάπης προς τον ίδιο μας τον εαυτό. Για να βρεις την Ευτυχία, πρέπει αρχικά να πιστεύεις πραγματικά πως μπορείς να την βρεις και πως την αξίζεις.

Σκέψου αυτά που έχεις κάνει στον παρελθόν, τις εμπειρίες που κέρδισες, τους ανθρώπους που γνώρισες. Σε έχουν οδηγήσει εκεί που πλέον νιώθεις πως πρέπει και θέλεις να είσαι, με τους ανθρώπους που θες πλάι σου στην ζωή σου; Μήπως αυτά που κάνεις και αυτοί που επιλέγεις σε αποτρέπουν από την δική σου Ευτυχία;

Love,

Ξανθή Κ.

Εδώ σας αφήνω με ένα αγαπημένο τραγούδι:

Pharrell Williams – Happy

Εάν σου άρεσε το άρθρο,πάτα Follow στην σελίδα του blog και κάνε subscribe με το mail σου.

2 Comments

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s