Τι ακριβώς θέλουν οι γυναίκες από τους άντρες;

Αγαπητέ αναγνώστη/Αγαπητή αναγνώστρια,

Εννοείται πως κάθε γυναίκα είναι διαφορετική και τα θέλω διαφέρουν από γυναίκα σε γυναίκα. Ποιά είναι όμως τα ουσιώδη που αναζητά μια γυναίκα από έναν άντρα ώστε να νιώθει ικανοποιημένη; Οι αγκαλιές και τα χάδια εννοούνται. Μην ξεχνάς, η γυναίκα είναι ναρκισσιστικό ον…

1. Διαφορετικότητα. Όλες οι γυναίκες θέλουμε να νιώθουμε πως είμαστε ότι πιο ξεχωριστό έχεις γνωρίσεις στην ζωή σου. Αποζητάμε έναν άντρα που θα δείχνει τόσο με τα λόγια του όσο και με τις πράξεις του πως για εκείνον είμαστε το κάτι άλλο.
2. Λεκτική επιβεβαίωση. Η γυναίκα έχει ανάγκη την λεκτική επιβεβαίωση. Όμορφα λόγια, εκφράσεις θαυμασμού, τόσο για την εμφάνισή της όσο και για τον χαρακτήρα της. Χωρίς υπερβολές όμως. Εάν το τερματίσεις, έχει χάσει το παιχνίδι γιατί θα πιστέψει πως την κοροϊδεύεις. Να της λες την πραγματικότητα, τονίζοντας τα θετικά της. Εάν ανήκεις ως άντρας στην κατηγορία αυτών που δεν εκφράζονται, φίλε την έβαψες. Σίγουρα όλες οι γυναίκες που είχες στο πλάι σου ήταν είτε γκρινιάρες είτε απαξιωτικές. Είτε και τα δύο. Αυτό συμβαίνει όταν δεν καλύπτονται οι ανάγκες μας. Είναι ένας τρόπος έκφρασης έντονων παραπόνων που δεν εισακούγονται από το έτερον ήμισυ.
3. Σεξουαλική ικανοποίηση. Να της δίνει σημασία και χρόνο ο άντρας στο κρεβάτι, επιδιώκοντας κάθε φορά την ικανοποίηση της. Το παθιασμένο κρεβάτι δεν σημαίνει απαραίτητα και σεξουαλική ικανοποίηση της γυναίκας. Κι εκεί, ξεκινάνε τα μούτρα και τα νεύρα. Τον οργασμό δικαιούνται και οι δύο.
4. Ικανότερο άντρα. Θέλει έναν άντρα πιο δυναμικό, έμπειρο, ευφυή και αποφασιστικό από εκείνην.
5. Εκπλήξεις και μικρά δωράκια. Πράξεις που υποδηλώνουν πως ο άντρας την σκέφτηκε ακόμα κι όταν δεν περνούν χρόνο μαζί, άρα υπάρχει στο μυαλό του και την υπολογίζει.
6. Πρωταρχικό ρόλο στην ζωή του άντρα. Να την παρουσιάζει σε φίλους, γνωστούς, οικογένεια και τώρα πια στα social media εάν ασχολείται με δαύτα. Η γυναίκα θέλει να νιώθει πως αποτελεί σημαντικό ρόλο στην ζωή ενός άντρα και πως εκείνος είναι περήφανος για εκείνη καθώς την γνωρίζει και την παρουσιάζει σε όλον τον κοινωνικό του περίγυρο.
7. Σεβασμό και εκτίμηση. Να την σέβεται και να την εκτιμάει, να είναι ιππότης απέναντί της, βοηθώντας την κάθε φορά σε δύσκολες συνθήκες.
8. Τα λόγια να γίνονται πράξεις. Από λόγια χορτάσαμε εμείς οι γυναίκες, θέλουμε πράξεις. Δεν εννοώ τα όμορφα λόγια που ανέφερα από πάνω, εννοώ τις υποσχέσεις που δίνεις και τις δηλώσεις που κάνεις, να τις κάνεις και πράξεις, υλοποιώντας τες.

Πολύ συχνά, σε συζητήσεις μου με άντρες, ακούω την κλισέ ατάκα πως οι γυναίκες δεν ξέρουν τι θέλουν. Χωρίς αμφιβολία, το να δείχνει μια γυναίκα πως δεν ξέρει τι θέλει είναι μια πιο συνηθισμένη συμπεριφορά στο γυναικείο φύλο, παρά στο αντρικό. Οι γυναίκες δείχνουν πως δεν ξέρουν τι θέλουν όταν ο άντρας που έχουν απέναντί τους δεν τις καλύπτει σε βασικά και ζωτικής σημασίας ζητήματα. Επίσης, όταν ο άντρας δεν της αποπνέει ασφάλεια και εμπιστοσύνη, η γυναίκα συμπεριφέρεται αλλόκοτα γιατί νιώθει πως οφείλει να προστατευτεί ώστε να μην πληγωθεί. Η γυναίκα αναζητά την ασφάλεια πάσας φύσης. Είναι ον που έχει ανάγκη να ακούει την σκέψη του άντρα που θέλει, τα πλάνα του. Η γυναίκα είναι πιο ώριμη συναισθηματικά από έναν άντρα. Καταλαβαίνει γρηγορότερα τα συναισθήματά της και τα θέλω της προς έναν άντρα. Κι αυτό την κάνει να βιάζεται. Βιάζεται να οριστικοποιήσει μια κατάσταση, βιάζεται να ωραιοποιήσει μια κατάσταση. Πλάθει στο μυαλό της μια ιδανική κατάσταση χωρίς να έχει τα δείγματα των πράξεων και των δυνατοτήτων του άλλου και κυρίως αναλύει, υπεραναλύει τις περισσότερες φορές. Ο άντρας κρίνει από την εξέλιξη, δεν πλάθει τίποτα και ζει το τώρα. Η γυναίκα ζει στο μετά. Όσον αφορά τους άντρες όμως, αυτά θα τα αναλύσω σε άλλο κείμενο την επόμενη φορά. Το μέγιστο λάθος όλων είναι πως, άντρες και γυναίκες πράττουν με βάση αυτό που θέλουν οι ίδιοι για τον εαυτό τους και όχι με βάση αυτό που θέλει το έτερον ήμισυ. Οι πιο ευτυχισμένοι άνθρωποι σε σχέση ή γάμο είναι αυτοί που έχουν κατανοήσει τις πραγματικές ανάγκες του αντίθετου φίλου. Όσοι άντρες πεισματικά αρνούνται να αποδεχτούν ότι οι γυναίκες έχουν διαφορετικές ανάγκες από τους άντρες, τότε σίγουρα υποφέρουν. Όσο και να προσπαθήσεις να της παρέχεις αυτά που θες εκείνη να σου παρέχει, τότε θα ταλαιπωρείσαι. Άλλες οι ανάγκες του κάθε φύλου. Σίγουρα για έναν άντρα, το να λάβει ένα μπουκέτο λουλούδια στα γενέθλιά του θα του περάσει απαρατήρητο. Καλύτερα να λάβει ένα εισιτήριο διαρκείας της αγαπημένης του ομάδας. Για την γυναίκα όμως, ένα μπουκέτο λουλούδια από τον άντρα που την ενδιαφέρει, σημαίνει πολλά. Σε καμία περίπτωση αυτές οι πράξεις δεν υποδηλώνουν έλλειψη αντρισμού ή δείγμα φλώρου όπως κάποιοι νομίζουν, ίσα ίσα μας δείχνουν πως ο άλλος είναι gentleman, ιππότης. Και επειδή όλες μας έχουμε μεγαλώσει με το όνειρο ενός άντρα ιππότη, δεν θα ήταν κακό να γίνεται ο ιππότης κάποιας.

Για αρκετούς άντρες, αυτά είναι βλακείες. Κι όμως, όσοι έχουν κατανοήσει τα παραπάνω, έχουν τις ωραιότερες και καλύτερες γυναίκες. Ο άντρας που έχει κατανοήσει τα παραπάνω, τα έχει αποδεχτεί και εφαρμόσει, έχει ισορροπημένη σχέση, χωρίς γκρίνια, μουρμούρα, τσακωμούς και κλάματα. Έχω γνωρίσει άντρες οι οποίοι απαξιώνουν, κοροϊδεύουν τα παραπάνω. Όσο θα είσαι από αυτούς:
«Σιγά εγώ μην της πω αυτό, σιγά εγώ μην της κάνω το άλλο», θα έχεις προβλήματα.
Έτσι είναι. Η γυναίκα θέλει ένα σ’ αγαπώ, ένα μπουκέτο λουλούδια, ένα ευχαριστώ για το φαγητό που σου μαγείρεψε, ένα είσαι πολύ όμορφη σήμερα, ένα φιλί, μια έκπληξη από εκεί που δεν το περιμένει. Η γυναίκα είναι σαν του λουλούδι. Όμορφο, φανταχτερό, με χρώματα. Όσο το φροντίζεις ,το ποτίζεις, το περιποιείσαι, του μιλάς, το έχεις στο φως, ανθίζει και διατηρείται. Όσο το παραμελείς, μαραζώνει, μαδάει και βγάζει αγκάθια. Γίνεται επιθετική, γκρινιάζει και μουρμουράει. Εάν αγαπάς κάποια και την θες, τότε αξίζει να προσπαθήσεις να κατανοήσεις την γυναικεία φύση. Σκοπός είναι η αρμονική συνύπαρξη και στήριξη, όχι το ποιος θα καταφέρει να υπερισχύσει. Το πως θα είσαι όμως, δεν θα στο πω εγώ, it’s up to you. Και λίγο χιούμορ… Εάν έχεις καταφέρει ΟΛΑ τα παραπάνω και ακόμα δεν ξέρει τι θέλει, τότε η κοπέλα έχει πρόβλημα και καλό είναι να τα παρατήσεις και να φύγεις μακριά για το δικό σου καλό.

Ευχαριστώ την αγαπημένη μου συνάδελφο και φίλη Ζωή, για τον όμορφο συσχετισμό της γυναίκας με το λουλούδι.

Love,

Ξανθή Κ.

Εδώ σας αφήνω με ένα σχετικό & αγαπημένο τραγούδι:

Monaco – What do you want from me

Εάν σου άρεσε το άρθρο,πάτα Follow στην σελίδα του blog και κάνε subscribe με το mail σου. 

Advertisements