Τί ουσιαστικά θέλουν οι άντρες από τις γυναίκες;

Αγαπητέ αναγνώστη/Αγαπητή αναγνώστρια,

Όπως είπα και την προηγούμενη φορά στο άρθρο Τι ακριβώς θέλουν οι γυναίκες από τους άντρες; σκοπός είναι να κατανοήσουμε το τί θέλει το ένα φύλο από το άλλο φύλο σε γενικές γραμμές. Συναντώ πολύ συχνά ανθρώπους, άντρες και γυναίκες που αναρωτιούνται για το τι θέλει τελικά το άλλο φύλο και αυτό αποτέλεσε για εμένα πηγή έμπνευσης και σκέψης όλα αυτά τα χρόνια ώστε να φτάσω να γράψω κάτι σχετικό. Απαρίθμησα λοιπόν αυτά που κατά κύριο λόγο δεν γίνονται ευκόλως αντιληπτά από το άλλο φύλο.

Τελικά τι θέλουν οι άντρες από τις γυναίκες;(η σειρά είναι τυχαία)

  1. Επιβεβαίωση. Κυρίως των σεξουαλικών του ικανοτήτων και κύρους. Ο άντρας δεν μπορεί να ζήσει χωρίς συστηματική επιβεβαίωση από το άλλο φύλο, γι’αυτό και αναζητά το φλερτ συχνότερα ακόμα κι όταν είναι σε σχέση. Από την φύση του είναι περισσότερο ανασφαλής από την γυναίκα, κρύβει περισσότερες ανασφάλειες, πολλές φορές χωρίς να υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος. Δεν αντέχει να νιώθει πως η γυναίκα που έχει δίπλα του δεν τον θαυμάζει. Σε όλα τα επίπεδα. Κι εάν αυτό συμβαίνει, τότε ξεκινούν τα προβλήματα. Η γυναίκα που έχει δίπλα του, πρέπει να τον επιβεβαιώνει. Πολύ συχνά, οι άντρες αναζητούν την επιβεβαίωση της γυναίκας πως είναι καλοί εραστές και πως είναι ικανοί στον χώρο εργασίας τους. Συχνά, κοκορεύονται για τις σεξουαλικές τους κατακτήσεις και αναζητούν την επιβεβαίωση της ενδιαφερόμενης. Οπότε, εάν φίλη μου θέλεις να τον έχεις δίπλα σου, άσε τις υποδείξεις και την κριτική και ξεκίνα να τον επιβεβαιώνεις συχνά, εστιάζοντας στα θετικά του. Εξάλλου, γι’ αυτά τον έχεις ξεχωρίσει και επιλέξει. Άσε τα αρνητικά για την μητέρα του.
  2. Ευγένεια-καλοσύνη. Να είναι ευγενική, με καλούς τρόπους. Για αρκετούς- αυτό που λέμε λαϊκά- το να έχει «καλή καρδιά», είναι απαραίτητο στοιχείο της προσωπικότητάς της. Όπως και να το κάνουμε, όταν η γυναίκα είναι αναιδής και αυθάδης, με στόμα νταλικέρη-μανάβη γίνεται απωθητική προς το αντρικό φύλο.
  3. Εξωτερική εμφάνιση. Βασικό κριτήριο για την πλειονότητα των αντρών αποτελεί ένα καλλίγραμμο σώμα. Οι περισσότεροι άντρες αναζητούν μια γυναίκα που να τους καλύπτει στο μάτι. Ο άντρας ερωτεύεται με το μάτι και ελκύεται από μια ωραία περιποιημένη εμφάνιση. Ας το δεχτούμε αυτό αγαπητές, έτσι λειτουργεί ο αντρικός εγκέφαλος κι αυτό δεν είναι επιφανειακό, είναι η πραγματικότητα της φύσης του αντρικού εγκεφάλου. Δεν εννοώ πως η γυναίκα πρέπει να είναι μοντέλο, αλλά σημαντική προϋπόθεση για την πλειοψηφία των αντρών αποτελεί να είναι περιποιημένη κα προσεγμένη τονίζοντας τα ωραία χαρακτηριστικά της εξωτερικής της εμφάνισης. Η αλήθεια είναι πως όλοι εκλυόμαστε από το ωραίο και το όμορφο αρχικά, μετά όμως παίζουν και άλλα πράγματα ρόλο.
  4. Ειλικρίνεια. Αρκετοί άντρες έχοντας γνωρίσει γυναίκες που δεν λένε τα πράγματα με το όνομα τους, μασώντας τα λόγια τους, αποζητούν μια γυναίκα η οποία να έχει το θάρρος της άποψης της και να είναι ειλικρινής μαζί τους ακόμα και εάν αυτό που θα ακούσει δεν θα του αρέσει. Σε όλους μας αρέσει η ειλικρίνεια, όμως οι άντρες προτιμούν να ακούσουν μια βαριά αλήθεια παρά να τους αποκρύπτουν την πραγματικότητα.
  5. Dirty bed. Για ευνόητους λόγους, δεν μπορώ να αναλύσω παραπάνω.
  6. Δυναμισμό. Εγώ το μεταφράζω σαν γυναίκα λίγο διαφορετικά, να κάνει πολλά πράγματα, να έχει ενδιαφέροντα και γνώσεις έχοντας δικές της παρέες, χωρίς να προσκολλάται στην ζωή του άντρα. Προσοχή όμως, δυναμική τόσο, όσο. Μην το παρακάνεις αγαπητή γιατί εάν φαίνεται πως είσαι πιο δυναμική από εκείνον, δεν θα το αντέξει.
  7. Κατανόηση. Με σκοπό να μην δημιουργούνται καυγάδες, γκρίνια και ζήλιες. Η γυναίκα οφείλει να κατανοεί τον άντρα όταν εκείνος δεν έχει διάθεση, όταν δεν είναι στα πάνω του, όταν δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε αυτό που περιμένουμε από εκείνον την δεδομένη στιγμή. Θυμήσου αγαπητή πως κι ο άντρας άνθρωπος είναι, δεν είναι εκεί για να σε κάνει να χαμογελάς όλη την ώρα και να σε κάνει να περνάς καλά, θα περάσει κι εκείνος την φάση του και οφείλεις κι εσύ με την σειρά σου να τον στηρίξεις, να τον ανεβάσεις και να τον κάνεις να νιώσει καλύτερα.
  8. Χρόνο. Ο άντρας χρειάζεται χρόνο για να αποφασίσει, χρειάζεται δείγματα για να καταλήξει. Δεν ονειρεύεται, δεν εξιδανικεύει. Ζει και μετά κρίνει. Ο άντρας ζει το τώρα, δεν πλάθει καταστάσεις στο μυαλό του, δεν προτρέχει και δεν βιάζεται.
  9. Μαγείρεμα. Σχεδόν όλοι οι άντρες ελκύονται από μια γυναίκα η οποία ξέρει να μαγειρεύει και είναι σε θέση να τους παρέχει ένα ζεστό πιάτο φαγητό στο τέλος της ημέρας.
  10. Ελευθερία. Last but not least, ο άντρας έχει ανάγκη να νιώθει ελεύθερος σε μια σχέση, να βλέπει τους φίλους του, να πηγαίνει γήπεδο, να βγαίνει και μόνος του με γνωστούς και παρέες. Εάν νιώσει πως μπαίνει μέσα σε καλούπια και πως πιέζεται, θα τον χάσεις με μαθηματική ακρίβεια.

Οι άντρες λοιπόν, είναι πιο απλοί από τις γυναίκες. Έχουν πιο απλή σκέψη, χωρίς αναλύσεις και υπεραναλύσεις, είναι πιο to the point και πιο πρακτικοί. Γι’ αυτό και σοκάρονται αρκετοί από αυτούς από τον τρόπο σκέψης μιας γυναίκας. Αυτό που ζητούν, συνήθως αυτό είναι. Ο άντρας δεν μπορεί να καταλάβει εύκολα την γυναίκα γιατί σκέπτεται πιο πολύπλοκα από εκείνον. Εκείνη μπορεί να λέει κάτι και να εννοεί κάτι άλλο, πιστεύοντας πως ο άντρας έχει κατανοήσει αυτό που εκείνη είχε στο μυαλό της. Ο άντρας σκέφτεται πολύ συχνά το σεξ, θαυμάζει το ωραίο και ελκύεται από μια όμορφη προσωπικότητα. Πατάει περισσότερο στα πόδια του, εννοώντας πως δεν πλάθει ιστορίες αγάπης στο μυαλό του και περιμένει να δει εάν του κάνει η γυναίκα που τον ενδιαφέρει. Γι’ αυτό σε εμάς τις γυναίκες φαίνονται συχνά αναποφάσιστοι και ανώριμοι. Δεν θέλουν να εκτίθενται απέναντι σε μια γυναίκα. Οι περισσότεροι άντρες θέλουν να τηρούν αυτά που λένε, γι ‘αυτό και καθυστερούν να εκφραστούν και να ανοιχτούν. Ο άντρας θέλει να περνάει καλά, εκμεταλλευόμενος την κάθε στιγμή, χωρίς να σκέφτεται και χωρίς να αγχώνεται για το μετά. Για να μην παρεξηγηθώ, εννοώ πως δεν θέλει να αφήνει τις σκέψεις, το άγχος και τις σκοτούρες να του καταστρέφουν τις στιγμές. Δεν εξιδανικεύει και ζει την στιγμή. Αναζητά μια υπομονετική γυναίκα που να τον καταλαβαίνει όταν είναι στα κάτω του, όντας υποστηρικτική μαζί του. Να μην γκρινιάζει. Να μην τον επιβαρύνει. Να μην του δημιουργεί τύψεις. Να είναι κυρία στην ζωή και kinky στο κρεβάτι.

Προς όλες τις γυναίκες: για να είναι εκδηλωτικός και σωστός ο άντρας μαζί σου, πρέπει να είσαι κι εσύ γλυκιά και τρυφερή μαζί του, δείχνοντας κατανόηση. Δεν μπορεί να απαιτείς αγαπητή να σου συμπεριφέρεται όπως θες/ονειρεύεσαι, όταν είσαι απαξιωτική και επικριτική μαζί του.

Χρειάστηκε πολλές συζητήσεις πολλών ωρών και κυρίως καιρός για να κατανοήσω όλα τα παραπάνω. Μου πήρε χρόνια για να κατανοήσω την φύση των δύο φύλων. Προσωπικά, τις έδωσα τις μάχες μου, αλλά λίγο πριν τα πρώτα άντα κατάλαβα. Η ουσία είναι να καταφέρεις να κατανοείς αυτόν που σε ενδιαφέρει παραμερίζοντας κάθε εγωισμό και να μην βιάζεσαι. Τα υπόλοιπα τα αφήνω στις ταινίες της Disney και στις ταινίες του Αγγλοαμερικανικού κινηματογράφου που γεννούν ψευδαισθήσεις. The American dream..,it’s all fake.

Ευχαριστώ πολύ τους άντρες που ερωτήθηκαν και απάντησαν στα ερωτήματά μου, τα οποία κατά κοινή ομολογία επιβεβαίωσαν τις σκέψεις των τελευταίων μου δύο χρόνων.

Love,

Ξανθή Κ.

Εδώ σας αφήνω με ένα τραγούδι:

Adam Lambert – Whataya Want from Me

Εάν σου άρεσε το άρθρο,πάτα Follow στην σελίδα του blog και κάνε subscribe με το mail σου.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s