Ελπίδα.

Αγαπητέ Αναγνώστη/ Αγαπητή Αναγνώστρια,

Ξέρεις με τι ζει μάτια μου ο άνθρωπος; Τι είναι αυτό που τον κρατάει όρθιο μετά από κάθε δυσκολία; Έχεις καταλάβει τι είναι αυτό που τον βοηθάει να ξανασηκωθεί όταν έχει πέσει; Έχεις συνηδειτοποιήσει τι είναι αυτό που σε σηκώνει κάθε ημέρα από το κρεβάτι; Η Ελπίδα. Η Ελπίδα πως θα ξαναβρείς, θα ξαναγαπήσεις, θα ξανακάνεις κάτι. Η Ελπίδα πως θα βελτιωθούν όλα. Η Ελπίδα λειτουργεί σαν ναρκωτικό,σου δίνει δύναμη, θέληση, πάθος για να ζήσεις. Αποτελεί κινητήριο δύναμη για να ξεκινήσεις ή να συνεχίσεις κάτι. Η Ελπίδα, είναι η αρχή για την επίτευξη των στόχων σου. Γιατί μέσω αυτής, τα όνειρα και οι επιθυμίες σου μπορούν να πραγματοποιηθούν. Οι άνθρωποι που επιλέγεις να έχεις δίπλα σου,είναι αυτοί που σου καλλιεργούν το συναίσθημα της Ελπίδας. Σκέψου το. Όποιον δεν θέλεις δίπλα σου,είναι γιατί δεν σου ενισχύει το συναίσθημα της Ελπίδας. Γενικά, δεν το θέλουμε αυτό. Ας μας ενισχύουν την Ελπίδα μας κι ας είναι και ψέμα. Η αλήθεια είναι πως όλοι μας χρειαζόμαστε ανθρώπους δίπλα μας που να μας ενισχύουν το συναίσθημα της Ελπίδας. Αρκεί να μπορείς να διακρίνεις ποιοι ενισχύουν το συναίσθημα της Ελπίδας σου χωρίς ιδιαίτερες σκοπιμότητες. Γι’ αυτό και πιστεύω πως αυτό που δένει τους ανθρώπους είναι το πόσο υποστηρικτικοί μπορεί να είναι ο ένας προς τον άλλον. Είτε αυτό είναι αλήθεια είτε ψέμα.

Υπάρχει μια σημαντική διαφορά μεταξύ της λέξης Ελπίδα και Ελπίδες. Παρατήρησα πως χρησιμοποιούμε την λέξη Ελπίδα στον πληθυντικό για να δώσουμε έμφαση στην αρνητική της σημασία. Οι Ελπίδες μας δεν έχουν συχνά βάση και είναι επιθυμίες ανέφτικες στην πραγματικότητα. Συχνά, εναντιωνόμαστε σε αυτούς που «σκοτώνουν» τις Ελπίδες μας και προσκολλόμαστε σε αυτούς που τις ενισχύουν. Τις φρούδες Ελπίδες μας. Επιδιώξεις δηλαδή που δεν μπορούν να γίνουν πραγματικότητα. Υπάρχουν 3 είδη ανθρώπων.

1. Αυτοί που ενισχύουν την Ελπίδα μας, αλλά σκοτώνουν τις Ελπίδες μας 2-3 φορές στην ζωή. Είναι αυτοί που μας αγαπούν,θέλουν να μας βλέπουν να μην πετάμε στα σύννεφα και θέλουν το καλό μας.

2. Αυτοί που ενισχύουν τις Ελπίδες μας, είναι αυτοί που θα μας θέλουν κοντά τους γιατί έχουν κάποιες σκοπιμότητες για τον ίδιο τους τον εαυτό μέσα από εμάς. Γίνεται πάντα σκόπιμα κι αυτό είναι θέμα.

3.Αυτοί που σε όλες τις περιπτώσεις σκοτώνουν την Ελπίδα σου γιατί σε ζηλεύουν και σε θέλουν στην γη κι όχι να πετάς.

Το 2 είναι το χειρότερο είδος καθώς σε μπερδεύει, βρίσκεσαι συνεχώς σε μια ταραχή. Εσύ διαλέγεις. Είτε αυτούς που θα ενισχύουν τις Ελπίδες σου και θα σε αφήνουν να παραμυθιάζεσαι για μια ζωή αφήνοντάς σε ξαφνικά να προσγειωθείς άτσαλα. Είτε αυτούς αυτούς που θα σε προσγειώνουν όταν ίπτασαι, δίνοντάς σου Ελπίδα για κάτι χειροπιαστό. Είναι και θέμα τύχης. Δεν ξεχωρίζεις εξαρχής το τι κρύβει ο καθένας μέσα του, έτσι ώστε να γνωρίζεις ποιον πρέπει να εμπιστεύεσαι και ποιον όχι. Τα πάντα όμως είναι θέμα εμπειρίας.

Love,

Ξανθή Κ.

Σας αφήνω με ένα τραγούδι:

Muse- Starlight

Εάν σου άρεσε το άρθρο,πάτα Follow στην σελίδα του blog και κάνε subscribe με το mail σου.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s