Ο άνθρωπος & ο χαρακτήρας του φαίνεται στις χαρές.

Αγαπητέ Αναγνώστη/ Αγαπητή Αναγνώστρια,

Σε γενικές γραμμές, κανείς δεν χαίρεται με την δική σου χαρά, πρόοδο και εξέλιξη όπως εσύ ο ίδιος για τον εαυτό σου και αυτούς τους ελάχιστους που σε νοιάζονται και σε αγαπούν πραγματικά. Πώς ξεχωρίζεις όσους ενδιαφέρονται πραγματικά για εσένα και αξίζει να τους έχεις δίπλα σου; Ποιός είναι αυτός ο άνθρωπος που σε νοιάζεται, σε αγαπά και αξίζει να τον έχεις κοντά σου;

Είναι αυτός που χαίρεται να σε βλέπει να προοδεύεις, να εξελίσσεσαι και γενικότερα να ανεβαίνεις πάντα προς τα επάνω σε όλους τους τομείς. Αυτός που χαίρεται με την χαρά σου και την επιτυχία σου. Αυτός που μπορεί να μοιραστεί στιγμές στις οποίες γιορτάζεις την επιτυχία σου. Είναι αυτός που συμβάλλει στην εξέλιξή σου, αυτός που προσπαθεί να σε βοηθήσει να προοδεύσεις και να γίνεις καλύτερος.

Ότι καταφέρνει κανείς, το καταφέρνει γιατί έχει κάποιες ικανότητες, οποιασδήποτε φύσεως. Ας μην προσπαθούν μερικοί να βρουν ψεγάδια και δικαιολογίες πάσας φύσεως για το επίτευγμα κάποιου. Πιο συγκεκριμένα ο άνθρωπος που πραγματικά τρέφει γνήσιο ενδιαφέρον για εσένα χαίρεται:

1. Με την επαγγελματική σου πρόοδο και άνοδο. Όταν κάνεις νέα επαγγελματικά βήματα, τα οποία πετυχαίνουν. Όταν βρίσκεις μια δουλειά, όταν παίρνεις προαγωγή, όταν παίρνεις αύξηση, όταν ανοίγεις μια επιχείρηση ή ανοίγεις το δικό σου γραφείο.

2. Με την προσωπική σου εξέλιξη. Με ότι κι εάν αυτό συνεπάγεται. Που μετακομίζεις, που βρίσκεις δικό σου σπίτι, που αγοράζεις καινούργιο αμάξι. Που σε συμβουλεύει συνεχώς να συνεχίσεις να ασχολείσαι με έναν στόχο που έχεις βάλει όσο και να σε δυσκολεύει, που σε παροτρύνει να μην τα παρατήσεις, που βρίσκει τρόπους για να σε στηρίξει.

3. Με τις θετικές εξελίξεις στην ερωτική σου ζωή. Όταν βρίσκεις έναν σύντροφο, όταν κάνεις μία σχέση, όταν σε κάποια φάση της ζωής σου έχεις χαρέμι, όταν είσαι ερωτευμένος, όταν αρραβωνιάζεσαι ή παντρεύεσαι.

Σκέψου λίγο τους φίλους σου. Σκέφτηκες ποιούς θεωρείς φίλους σου; Σκέψου τώρα τους συναδέλφους σου. Τους σκέφτηκες; Ποιοί σου ήρθαν στο μυαλό; Σκέψου τέλος τους συντρόφους σου. Ποιοί από αυτούς χάρηκαν όταν σου συνέβη κάτι θετικό; Ποιούς από αυτούς θυμάσαι να «γιορτάζουν» την χαρά σου μαζί σου; Πόσοι από αυτούς που σκέφτηκες ένιωσες ή είδες να χαίρονται με την χαρά σου και την πρόοδο σου; Όταν βρήκες σύντροφο, όταν βρήκες καλή δουλειά, ή πήρες προαγωγή, όταν πήρες καινούργιο αμάξι, όταν έπιασες δικό σου σπίτι ή παντρεύτηκες ένιωσες πως χαίρονται με την χαρά σου; Σε επιβράβευσαν με λόγια όταν πέτυχες κάτι; Μπόρεσαν να ξεπεράσουν τον εαυτό τους και να είναι εκεί, χειροκροτώντας, δίνοντας το παρόν με την παρουσία τους, αγγαλιάζοντάς σε; Αυτούς να κρατάς κοντά. Όσους είναι εκεί να σε χειροκροτήσουν και να σου πουν έναν καλό λόγο. Όσους σε βλέπουν να αποκλείνεις των στόχων σου και είναι εκεί για να σε βοηθήσουν να τον επαναπροσδιορίσεις, όταν σε βλέπουν να πέφτεις και θέλουν να σε βοηθήσουν με όποιον τρόπο έχουν να ισορροπήσεις.

Γιατί ο άνθρωπος και ο χαρακτήρας του φαίνεται στις χαρές, όχι μόνο στα δύσκολα και τα δυσάρεστα. Είναι πολύ εύκολο για πολλούς όταν δεν είσαι καλά, όταν κάτι δεν σου πάει καλά, να σου χτυπούν ενθαρρυντικά το χέρι στην πλάτη λέγοντάς σου πως θα περάσει. Μα είναι δύσκολο, να σου δώσει κάποιος το χέρι του-σγίγγοντας γερά το δικό σου- λέγοντάς σου πως σε παραδέχεται. Γενικώς, οι άνθρωποι έχουν μάθει να τρέχουν για τους άλλους σε δυσάρεστες καταστάσεις. Κι αυτό είναι λάθος, γιατί υπάρχουν και αρκετές ευχάριστες στιγμές που θες να τις μοιράζεσαι με δικούς σου ανθρώπους.

Άνθρωπος που δεν μπορεί να σου πει καλό λόγο και σε κοιτά με μισό μάτι όταν σου συμβαίνει κάτι θετικό, ενώ εσύ βλέπεις που βρίσκεσαι και πού πατάς, μάθε μακριά σου να τον κρατάς. Εγώ θα το ξαναπώ, να μην ζηλεύετε, ο κάθε άνθρωπος είναι ξεχωριστός εξάλλου, να παίρνετε παράδειγμα από αυτούς που καταφέρνουν νωρίτερα ή καλύτερα κάτι από εσάς. Να παραδειγματίζεστε και να χαίρεστε, όχι να το αποξενώνετε όλο αυτό και να το ανταγωνίζεστε. Να παρατηρείτε, τί είναι αυτό που θυσιάζει κάποιος ώστε να καταφέρει κάτι. Γιατί σίγουρα κάτι θυσίασε. Εσείς θα μπορούσατε να το θυσιάσετε για να το αποκτήσετε; Κι εάν δεν μπορεί κάποιος, δεν πειράζει. Δεν μπορούμε όλοι να καταφέρουμε τα ίδια. Πρέπει οι άνθρωποι να μάθουν να νιώθουν καλά με όσα έχουν και μπορούν, πρέπει να μάθουν να μην κοιτάνε με μισό μάτι τι κάνει ο άλλος και να ξεπερνάνε συναισθήματα μικρά και ποταπά, όπως η ζήλια, οι ανασφάλειες, ο ανταγωνισμός γιατί αυτά καταστρέφουν σχέσεις και σε κάποια στιγμή, άνθρωποι που νιώθουν έτσι, μένουν μόνοι. Πρέπει οι άνθρωποι να μάθουν να δουλεύουν με τον εαυτό τους, αλλά επειδή αυτό είναι δύσκολο, επίπονο και κουραστικό, οι περισσότεροι ασχολούνται με το τι κάνουν οι άλλοι. Εάν κοιτούσε ο καθένας λίγο παραπάνω την δική του την καμπούρα, τότε ο κόσμος θα ήταν σίγουρα καλύτερος. Αλλά η κάθε παροιμία είναι σωστή και σε ετούτον τον τόπο που μεγάλωσα, έχουμε πάμπολλες. Όσα δεν φτάνει η αλεπού, τα κάνει κρεμαστάρια. Και εάν η αλεπού δεν τα φτάνει για τον οποιοδήποτε λόγο θα συμπληρώσω, δεν πειράζει. Ας μάθει να ζει όμορφα με αυτά που μπορεί να φτάσει. Δεν είμαστε όλοι για όλα. Και για κάτι που μπορώ εγώ να καταφέρω και δεν μπορείς εσύ, να ξέρεις πως σίγουρα υπάρχει κάτι που μπορείς να καταφέρεις εσύ και δεν μπορώ εγώ. Ας μάθουμε να ζούμε με αυτό.

Love,

Ξανθή Κ.

Αφιερωμένο στον Βασίλη, που μου ζήτησε να γράψω κάτι πιο γενικό από τον Έρωτα και την Αγάπη, για τους ανθρώπους και τις ανθρώπινες σχέσεις. Ήρθε η ώρα λοιπόν. Για τον Βασίλη.

Σας αφήνω με ένα κομμάτι:

Η Πεντάδα- Βόρεια Αστέρια

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s