Woman’s Power.

Αγαπητέ Αναγνώστη/Αγαπητή Αναγνώστρια,

Χρόνια Πολλά στις γυναίκες όλου του κόσμου! Σήμερα γιορτάζει το γυναικείο φύλο ανεξαρτήτως! Μην είστε σκληρές μερικές. Διάβασα αρκετά posts τα οποία εύχονται χρόνια πολλά μόνο σε συγκεκριμένες ομάδες γυναικών. Όλες οι γυναίκες γιορτάζουν σήμερα. Τα Χρόνια μου Πολλά σε όλες τις γυναίκες του πλανήτη λοιπόν!

Σαφώς και δεν βάζω όλους τους ανθρώπους σε ένα τσουβάλι. Μπορεί να είμαστε όλες γυναίκες, αλλά υπάρχουν Γυναίκες με γ κεφαλαίο, χάρη στις οποίες αυτός ο κόσμος μπορεί και κρατιέται προχωρώντας μπροστά.

Τα ιδιαίτερα λοιπόν Χρόνια Πολλά μου σε αυτές τις σούπερ ηρωίδες της ζωής, στις γυναίκες που:

 • θυσίασαν και θυσιάζουν την ζωή τους για ένα καλύτερο αύριο.
 • έχουν μάθει και ανεβαίνουν στην ζωή τους κατακτώντας θέσεις εργασίας με τα πόδια κλειστά.
 • στηρίζονται στην ευφυΐα τους και όχι στην πονηριά τους για να κατακτήσουν αυτό που θέλουν.
 • συμπαραστέκονται στους πρώην άντρες τους τώρα που αργοπεθαίνουν ενώ στο παρελθόν τις απάτησαν ή τις εξεφτέλισαν.
 • έχουν επιλέξει την μοναξιά παρά την κακή παρέα. Σε εκείνες που σηκώνουν μόνες τους τα ψώνια του super market και τα έπιπλα του σπιτιού τους σε δυόροφα χωρίς ασανσέρ. Γυναίκες όμορφες, έξυπνες και καλοσυνάτες ξαπλώνουν μόνες τα βράδια γιατί απλώς δεν ξεπουλιούνται στον καθένα.
 • μεγαλώνουν τα παιδιά τους με ήθος και αξίες, έννοιες πολλάκις ξεχασμένες τελευταία.
 • έχουν μάθει να στέκονται σαν βράχος στις δύσκολες στιγμές σου και κρατάνε γερά, πιο πολύ και από τον καλογυμνασμένο τύπο στο γυμναστήριο που σηκώνει την μπάρα με τα 100kg.
 • θυμούνται πως αγάπη δεν σημαίνει μόνο χαρές,καλοπέραση και γλέντια.
 • προτιμούν να μην σε χαιρετούν όταν δεν σε συμπαθούν, αναγνωρίζοντας το πόσο μισητές μπορεί να γίνουν.
 • μεγαλώνουν μόνες τους τα παιδιά τους.
 • έδωσαν και δίνουν τις μάχες τους για να καταργηθεί η ανδροκρατεία και ο σεξισμός σε όλους τους χώρους και όλα τα μέρη.
 • δεν λάκισαν όταν τα πράγματα έγιναν σκούρα.
 • έχουν μάθει και κρατάνε χαρακτήρα. Σε αυτές που έχουν αποκτήσει 100 ρόλους και ακόμα επιβιώνουν. Σε αυτές που έμαθαν να είναι Γυναίκες αλλά και λίγο Άντρες. Στην μάνα, στην σύζυγο, στην ερωμένη, στην εργαζόμενη, στην καθαρίστρια, στην αθλήτρια. Που είναι ταυτόχρονα πιο δυνατές από έναν άντρα και μια γυναίκα μαζί.

Αυτές οι Γυναίκες ξεχωρίζουν σήμερα και τιμούν την λέξη αυτή. Γιατί Γυναίκα δεν σημαίνει μόνο να είσαι όμορφη και γλυκιά. Πρέπει να είσαι μορφωμένη και να κρατάς τις ισορροπίες. Αυτό σημαίνει Γυναίκα. Που στο κάτω κάτω της γραφής, πρέπει να είσαι γλυκιά, αλλά μόνο σε αυτόν που πραγματικά αξίζει την αγάπη σου. Και φυσικά πίσω από μια δυνατή γυναίκα κρύβεται έστω ένας άντρας που την στηρίζει.

Συνήθως, οι γυναίκες που περιγράφω παραπάνω κοιμούνται συχνά μόνες και αυτό είναι άδικο γιατί όλες οι γυναίκες κρύβουν μέσα τους ένα τρυφερό κορίτσι. Δηκηγορίνες, ιατροί, καθηγήτριες, ψυχολόγοι, μόνες… Είναι δύσκολο να δεχτεί κάποιος έναν δυνατό και δυναμικό άνθρωπο δίπλα του, καθώς προκαλεί φόβο και κυρίως ανασφάλεια στους γύρω. Αλλά ο δυνατός χτίζει μια αόρατη πανοπλία και έτσι δείχνει απρόσιτος και σκληρός καθώς ασυνείδητα προβάλει συχνά τις δυσκολίες που έχει περάσει. Μα αυτό, είναι μια μάσκα για να μην ξαναπέσει και ξαναπληγωθεί. Οι περισσότερες γυναίκες μέσα τους κρύβουν εάν όχι μια γάτα, μια τίγρη.

Ας σηκώσουμε τα ποτήρια και ας ευχηθούμε ιδίως σε όσες έδωσαν μάχες και κάποιες μέχρι και την ζωή τους για να θυμούνται Όλοι πως η Τέχνη, η Επιστήμη, ο Αθλητισμός, τα βραβεία και το δικαίωμα στην Αγάπη είναι για Όλους! Μια αγκαλιά, ένα χάδι, ένα Μπράβο σε όποια πιστεύουμε ότι το αξίζει, με τον χαρακτήρα της και την προσωπικότητά της. Σε όλες τις ηρωίδες μας!

Όπως πάντα, σας αφήνω με ένα τραγούδι:

What’s a Woman

With Love,

Ξανθή Κ.