Ο Έρωτας την περίοδο του COVID-19. VIVA EL AMOR.

Αγαπητέ Αναγνώστη/ Αγαπητή Αναγνώστρια,

Τί είναι Έρωτας; Και τί γίνεται με τον Έρωτα επί COVID-19; Αντέχουν οι Ερωτευμένοι μακριά; Μήπως καψουρεύονται πιο πολύ; Τίποτα δεν είναι απόλυτο. Για εμένα Έρωτας είναι…

«Μιλάμε στο τηλέφωνο, στο ZOOM, στο VIBER επί ώρες. Καταλαβαίνω την κατάσταση είπε. Εντάξει, ήταν ακόμα οι πρώτες 10 ημέρες. Κανείς δεν ήξερε ότι θα μας κλείσουν μέσα. Εγώ αντέχω πάντως. Ανησυχητικό που αντέχω; Να είναι καλά τα emoticons. Εσύ τί λες; Μπορείς να αντέξεις τόσο καιρό χωρίς να τον βλέπεις;»

«Όταν τον άλλον τον θες, θα βρεις τρόπο να τον δεις. Θα σκαρφιστείς ότι κατεβάσει η κούτρα σου. Διαφορετικά εάν λες στον άλλον πως έτσι είναι η κατάσταση και πρέπει να μείνετε χωριστά, δεν είναι Έρωτας. Είναι κάτι άλλο.»

«Πάλι καλά που υπάρχουν και οι βιντεοκλήσεις. Και όποιος κατάλαβε, κατάλαβε.»

«Κοίτα, τον αγαπάω, αλλά αντέχω μακριά του. Δεν είμαι ερωτευμένη, εάν ήμουν δεν θα άντεχα να μην τον βλέπω καθόλου. Και η Αγάπη καλή είναι. Δεν γίνεται να είσαι συνέχεια ερωτευμένη. Θα δείξει μετά, όταν επανέλθει η κανονικότητα.»

«Μέχρι και τάπερ με φαγητό θα πάρεις μαζί σου για να ισχυριστείς πως παρέχεις βοήθεια στην άρρωστη γιαγιά σου εάν σε σταματήσει για έλεγχο η αστυνομία.»

«Εάν είναι Έρωτας, διακινδυνεύεις και λίγο. Γιατί εάν δεν κάνεις και την τρέλα τότε, τότε Πότε;»

«Εάν είσαι Ερωτευμένος, δεν σε νοιάζει, ρισκάρεις. Πιο σημαντικό σου είναι που δεν τον βλέπεις τον άλλον και αυτό σε τρώει όλη μέρα, όχι ο έλεγχος από την αστυνομία. VIVA EL AMOR»

«Εγώ έχω δικό μου σπίτι, οπότε και αυτό είναι μια λύση τώρα με τον Κοροναϊό. Έρχεται πολλά βράδια από εδώ.»

«Δεν έχω δικό μου σπίτι ούτε εγώ, ούτε αυτή. Τί να κάνουμε; Μένουμε και μακριά. Τί Έρωτας θα μου πεις είναι αυτός;»

«Πλάκα μου κάνεις; Εγώ δεν έτρεχα και τρέχω. Εάν με ελέγξει η αστυνομία, θα με πιάσει γύρω στα 7 χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι μου. Μοιράζουμε την απόσταση κάπου στην μέση.»

«Ξέρεις πόσες φορές έχω στείλει μήνυμα με το νούμερο 1+2; Έχω πλουτίσει τα super market και τα φαρμακεία για συναντήσεις της μιας ώρας. Χαλάλι της.»

«Μένουμε μαζί. Ήρθε στο σπίτι μου για 3 εβδομάδες. Τώρα ποιός Έρωτας; Τώρα που τον έζησα, ξεερωτεύτηκα.»

«Ο ‘Ερωτας επι COVID-19 σβήνει. Πλακωνόμαστε συνέχεια. Καταλάβαμε πως δεν ταιριάζουμε σε βασικά πράγματα.»

«Ανάλογα, εάν η γνωριμία είναι φρέσκια, κάνει καλό. Αλλιώς, ο COVID-19 σκοτώνει τον ‘Ερωτα. Ρώτα κι εμένα που της είπα να έρθει στο σπίτι μου μετά από έναν χρόνο σχέσης. Θα το γράψεις κι αυτό;»

«Γκρινιάζει συνέχεια. Όλα τον ενοχλούν. Κάτσε να βγούμε από την καραντίνα και θα χωρίσω. Αυτό μην το γράψεις. Χαχα. Πλάκα κάνω. Κάνε ότι θες.»

«Εντάξει κάνω υπομονή. Μένουμε σε διαφορετικές χώρες εξάλλου. Μην σου πω ότι όλο αυτό έχει φουντώσει αυτό που νιώθω μέσα μου. Τώρα θέλω να τον δω όσο ποτέ άλλοτε.Έρωτας σου λέω.»

Ο Έρωτας είναι μια τρέλα. Ό Έρωτας δεν τιθασεύεται ούτε επί Κοροναϊού.

Γιατί:

•Έρωτας είναι να σε κοιτάει στα μάτια και να νιώθεις πως σε καταλαβαίνει από ένα βλέμμα.

•Έρωτας είναι να σου χαμογελάει και να σου φτιάχνει η διάθεση για όλην την ημέρα.

•Έρωτας είναι που όταν τον/την βλέπεις, χάνεις τα λόγια σου.

•Έρωτας είναι οι πεταλούδες στο στομάχι.

•Έρωτας είναι όταν είσαι όλη την ώρα αφηρημένος-η.

•Έρωτας είναι όταν γελάτε μόνοι σας με αυτά που λέτε και οι άλλοι δίπλα σου δεν έχουν αντιληφθεί τίποτα.

•Έρωτας είναι να χάνεις κιλά επι COVID-19.

•Έρωτας επι COVID-19 είναι να σηκώνεσαι από τον καναπέ σου όταν δεν το έκανες ΠΟΤΕ και να στέλνεις μηνυματάκι με το νούμερο 6 για να βγεις έξω.

•Έρωτας είναι όταν μιλάτε μέσω videoκλήσης και θέλεις να μπεις μέσα στην οθόνη.

•Έρωτας είναι να ανησυχείς περισσότερο για τον άλλον και την υγεία του παρά για τον ίδιο σου τον εαυτό.

•Έρωτας είναι να αδημονείς να χτυπήσει το κινητό σου για να διαβάσεις το μήνυμα «Βάλε αθλητικά, στείλε sms και κατέβα, είμαι από κάτω.»

•Έρωτας είναι το κάψιμο στο στέρνο όταν σε χαιρετάει που φεύγει και δεν ξέρεις πότε θα τον ξαναδείς.

•Έρωτας είναι να ετοιμάζεσαι 2 ώρες πριν τον συναντήσεις ενώ κανονικά θα το έκανες μέσα σε 5′.

•Έρωτας είναι τα αστεία ερωτικά μηνυνατάκια που σου στέλνει από αυτά που κυκλοφορούν στα social media για τον COVID-19.

•’Έρωτας είναι το πρόσωπό που σκέφτομαι στην μουσική που ακούω.

Μου είπε:

«Μέσα στα μάτια σου, βλέπω όλες μου τις αλήθειες. Επειδή είσαι αυτό κι εκείνο και το άλλο… Κι επειδή μου παρέχεις αυτό κι εκείνο και το άλλο. Κι επειδή μου μοιάζεις, μου ταιριάζεις, σε όλα. Μέχρι και η μητέρα μου σε συμπαθεί. Κι εκτιμώ που μου στέκεσαι μέχρι και επι Κοροναϊού. Για όλα αυτά, είμαι ερωτευμένος.»

Κι εκεί θυμήθηκα και τότε κατάλαβα. Πως αυτό δεν είναι Έρωτας. Αυτό είναι ο αντικατοπτρισμός των δικών του θέλω και αναγκών σε μια γυναίκα. Έρωτας δεν είναι να έχετε τα ίδια χόμπι, το ίδιο κοινωνικό status, τα ίδια ενδιαφέροντα. Στον Έρωτα δεν χωράνε λογικές εξηγήσεις, δεν υπάρχουν εξισώσεις με λύσεις. Στον Έρωτα δεν λες 1+1=2. Όπου χωράει η λογική και τα μαθηματικά, πεθαίνει ο Έρωτας.

Για εμένα, Έρωτας είναι να «κολλάς» με τον άλλον χωρίς καμία απολύτως προσπάθεια. Ο Έρωτας είναι Μαγεία γιατί δένουν αυτοί που με λογική εξήγηση δεν θα έδεναν ΠΟΤΈ.

Κι εγώ είπα:

«Εγώ είμαι ερωτευμένη με τον Έρωτα και θα συνεχίσω να είμαι κι ας μην μπορεί να μου παρέχει τίποτα. Πώς να το εξηγήσω; Δεν ερωτεύεσαι αυτόν που μπορεί να σου παρέχει κάτι, αλλά αυτόν που επικοινωνείτε με ένα βλέμμα. Δεν το επιδιώκεις. Απλά συμβαίνει. Ερωτεύεσαι αυτόν που μιλάει στην ψυχή σου. Ερωτεύομαι αυτόν που με κάνει να ξεχνάω το ρολόι μου και το κινητό μου. Εγώ έτσι ερωτεύομαι. Λάθος-Σωστό, εγώ έτσι βιώνω τον Έρωτα, αυτό θέλω και αυτό ψάχνω. Να το βιώνουμε με τον ίδιο τρόπο. Στον Έρωτα εξάλλου, δεν χρειάζεται να παρέχεις τίποτε ή να είσαι κάτι για κάποιον. Εάν ο άλλος ψάχνει ένα στήριγμα, ένα είδωλο, ένα πρότυπο ή για κάτι συγκεκριμένο στο πρόσωπό σου, σίγουρα δεν είναι Έρωτας.»

Τον Έρωτα ο κάθε άνθρωπος τον βιώνει διαφορετικά. Για εμάς, τους ρομαντικούς, όταν ο Έρωτας μας χτυπάει την πόρτα, τον βιώνουμε έτσι, όπως παραπάνω. Δεν είναι εύκολο πάντα, κάποιες φορές είναι ακατόρθωτο, αλλά είναι Έρωτας με ε κεφαλαίο. Και άλλοτε αφήνει δώρα με ωραίες αναμνήσεις και άλλοτε δίνει μαθήματα, δυο χαστούκια και στα δυό σου μάγουλα για να έρθεις στα σύγκαλά σου. Όπως και να έχει, μαθαίνεις. Και αυτό είναι Ζωή.

Αφιερωμένο στον Έρωτα.

Love,

Ξανθή Κ.

Σας αφήνω με ένα τραγούδι.

https://www.youtube.com/watch?v=aWGLmczhqHs

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s