Τελικά αλλάζει ο άνθρωπος;

Αγαπητέ Αναγνώστη/ Αγαπητή Αναγνώστρια,

Οι άνθρωποι στο μεγαλύτερο ποσοστό δεν αλλάζουν. Είναι αυτοί που είναι. Αλλάζουν μόνο όταν το θέλουν οι ίδιοι και για δικούς τους λόγους. Όχι επειδή τους το λες εσύ, όχι επειδή πρέπει. Απλά επειδή θέλουν. Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να τους αποδέχεσαι και να τους αγαπάς όπως είναι. Χωρίς απαιτήσεις, χωρίς προσδοκίες. Γιατί έτσι απογοητεύεσαι. Και τελικά, όταν δεν αλλάζουν, δεν σημαίνει ότι δεν σε αγαπούν. Είναι γιατί έτσι είναι. Διαφορετικοί. Η Aγάπη δεν θα έπρεπε να συγκρίνεται με το πόσο πιο κοντά στα θέλω σου μπορεί να φτάσεις κάποιος. Αυτό δεν είναι Aγάπη. Είναι εγωισμός και ουτοπία τελικά. Και όσο πιο πολύ σκέφτεσαι έτσι, τότε υποφέρεις.

Να μάθεις να εκτιμάς και την πιο μικρή προσπάθεια που κάνει ο άλλος. Γιατί κάποιοι άνθρωποι προσπαθούν να κάνουν αυτό που κάνει εσένα ευτυχισμένο απλά για να δουν ένα χαμόγελο σου. Να μην το θεωρείς δεδομένο. Και να μάθεις να αρκείσαι με όσα σου γεμίζουν την ψυχή. Και εάν ένας άνθρωπος σου γεμίζει την ψυχή απλά με ένα του χαμόγελο ή την παρουσία του, τότε σταματά να ζητάς πιο πολλά. Γιατί εάν ζητάς τα πάντα, τότε θα μείνεις με το τίποτα. Το γνωστό τραγούδι του Πορτοκάλογλου Ν. λέει :

«τα είχα όλα μια φορά, μα ήθελα παραπάνω. Τι να τα κάνω τώρα πια, απόψε που σε χάνω.»

Οι άνθρωποι είναι αυτοί που είναι. Και είτε τους αγαπάς, είτε δεν τους αγαπάς. Η αποδοχή δύσκολη, μα ηττημένος και μόνος αυτός που δεν αποδέχτηκε. Αρετή να είσαι συγκαταβατικός. Μέγιστη αρετή, να αποδέχεσαι τον άλλον.

Love,

Ξανθή Κ.

Rachel Portman-We Had Today

Υγεία, Αγάπη και μια ζωή χωρίς COVID 19.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s